Peter in de polder, week 38

 

op weg naar de winst

op weg naar de winst

Zo, eerst eens even bijpraten. 2 weken geleden sloten we de jeugdcompetitie af met een leuke sponsor-koppelwedstrijd. 10 koppels visten 334 vissen op in 1 uur, waarmee het mooie bedrag van € 266 werd bijeengevist. Dit bedrag gaan we binnenkort overmaken aan de Vijfhoek, een dagverblijf voor kinderen met meervoudige handicap, in Heiloo. Ik ben erg blij dat dit lokale goede doel zoveel heeft opgebracht en weet zeker dat dit geld terechtkomt bij mensen die er heel leuke dingen mee gaan organiseren voor hun kinderen. Ook leuk: Lex en ik werden nummer 1 met 86 vissen. We hebben lekker gevist en als koppel weer leuk gepresteerd, net als bij de Serious request.

avondje baars vissen 003

Ik ben de laatste weken lekker in de weer met street fishing. Een moderne variant van ultra light kunstaas vissen. Ik vis al enige weken met kleine plugjes, met wisselende resultaten. Ik vang alleen maar baarzen, en wil ook wel eens wat anders vangen. Van het een komt het ander, want ik raak in contact met Dick Derriks uit Castricum over een cursus voor de gezamenlijke jeugd. We willen met die binkies gaan street fishing in de regio. Dick vist graag met de drop shot en weet me te melden dat hij veel baars en snoekbaars vangt in het kanaal. Dat wil ik ook. We gaan samen op pad op mijn vrije vrijdag.

eerste baars van de dag.

eerste baars van de dag.

Ik krijg goede uitleg van Dick en blijk de nodige spulletjes al in mijn bezit te hebben. Enige knooplessen verder kan ik mijn eigen snoer maken. De eerste worp is direct raak. Wat leuk dit!

Al snel haken we naast baarzen ook snoekbaars. Ik vang o.a. 2 exemplaren van 57 cm, maar heb Dick beloofd ze terug te zetten. Dat doe ik dan ook.

mooie vis, niks schepnet

mooie vis, niks schepnet

Dick is een hele goeie en gedreven sportvisser die de vis met respect behandelt. Ik hanteer altijd het principe dat alleen geslikte vis mee gaat voor de pan, en dan nog alleen als mijn vismaat daar geen bezwaar tegen heeft. Dick ziet ze liever zwemmen dus dat doen ze ook. Het moge duidelijk zijn, ik wordt redelijk zoek gevist maar leer heel veel van mijn maat. Dick heeft 4 baars en 7 snoekbaars, ik heb naast 4 baarzen 3 snoekbaarzen. We worden nog geïnterviewd door de Daklozenkrant, wellicht staan we in de oktober-editie. Street fishing in het Straatjournaal, toeval?

 

 

 

 

 

dropshotten met Dick derriks 020dropshotten met Dick derriks 024

mooi voor in de bek

mooi voor in de bek

We vangen onze vissen met kleine shadjes, vorkstaartjes en kleine dode voorntjes. Als ik de dag erna met Lex nog even terug ga, weet ik 4 baarzen en 2 snoekbaarsjes te scoren. Ik heb 14 aasvisjes mee, die allemaal worden gesnaaid door de rovers. Ik moet nog veel leren. Behalve de Daklozenkrant komt ook een Limmer “zwerver” even buurten. Hij hoorde bij Handy Fish dat er werd gevist aan het kanaal en treft dan ons aan. De overige 6 vissers vangen overigens niks.visite bij het kanaal.