Peter in de polder.

zeelten op vaderdag 001

Vorige week zaterdag zat ik heerlijk te vissen aan het Maalwater. Lekker even oefenen voor de bedrijvenwedstrijd van Heiloo. Vrijdags had ik met dit voer en deze montage op het Overdie matig gevist tijdens de bootjeswedstrijd, maar nu liep de vis er goed op. Ik pakte de nodige brasems en dikke voorns en ging vol goede moed zondag naar Ypestein voor de bedrijvenwedstrijd. Samen met Marcel Acquoy en Rien Faasse vormde ik een team. We kregen stekken toegewezen op een smal stuk water en onze kansen slonken al aanzienlijk. De voorn die ik bij mijn eerste inzet ving, was de enige vis die we met 8 man op een rijtje zagen binnenkomen, het was, kortom, superslecht. Jammer van deze wedstrijd, maar ik zat in ieder geval in goed gezelschap.

Zover ik weet was het team van 3 jonge vissers, dat vorig jaar met een 20-ponds karper won, nu weer spekkoper, met 5 brasems op de method feeder. Leuk!

Dinsdag was ik naar het supergoeie concert van Bruce Springsteen. Ik werd daar bij een eetkraam aangesproken door iemand die mij kende van de column. Het was Nico Bakker, voormalig inwoner van Heiloo maar nu al jaren in Diever wonend. Hij was na zijn verhuizing op zoek naar info over viswater in zijn buurt, en laat ik daar nou net een paar keer vakantie hebben gehouden en over geschreven hebben. Met die info was hij aan de slag gegaan en had leuke stekken ontdekt. Bovendien wist hij me vanaf die foto’s te herkennen. Ik word nog eens een BN-er!

WP_20160614_20_24_56_Pro

( De krulletjeskop linksvoor ben ik)

Zondag, Vaderdag. Een feestdag is per definitie een moment om iets bijzonders of iets groots te vangen. Ik toog naar Heiloo met matchhengel, voer en maïs. Ik maakte 5 kleine stekjes en wist 2 zeelten en 2 voorns te vangen. Allemaal op 1 stek, de andere 4 plekken leverden niks op.

zeelten op vaderdag 003

En dan nog een heugelijk feitje: ik ben inmiddels 25 jaar getrouwd met mijn Marian. Van mijn broer en schoonzus kreeg ik een prachtige plantenbak die ik jullie graag even laat zien.

25 jaar getrouwd 005 - kopie

De zeeltteller staat inmiddels op 12.