Snoek om de hoek

Vrijdag 1 december: overdag ga ik met Jan Walta, Gerrit Tuijn en Marcel Acquoy naar de hengelsportbeurs in Utrecht. 4 Kleine jongens in een snoepwinkel.
Vorig jaar kocht ik een groot schepnet, dit jaar staat er eigenlijk niets op mijn wensenlijst. Ik kom thuis met alleen een flinke kunstaasvis.
’s Avonds meer visfun: de prijsuitreiking van onze competities in De Lantaarn. Rien wint de meeste prijzen, maar uiteindelijk gaat iedereen zonder lege handen naar huis.
De volgende ochtend ga ik met Marcel de polder in. De wateren blijken behoorlijk dichtgevroren. De vis is passief en uiteindelijk lukt het alleen Marcel om de nul weg te poetsen.
3 Weken later: Nu het kerstvakantie is, zou er gevist moeten worden. Marcel heeft geen tijd, dus ik whatsapp Bas Bolten. Hij heeft al afgesproken met Wouter. Als ik meld dat ook hij welkom is aan boord, bezorg ik de jongens een onrustige nacht. De volgende ochtend varen we de Groot Limmer polder in. Wouter leent een hengel met reel. Het is opvallend hoe snel hij dit allemaal oppakt. Voorbij de A9 werp ik mijn nieuwe kunstaas achter de boot. Het duurt niet lang voordat deze wordt gegrepen. Gelijk een 80er.
Ik stop weer even met hengelen, de beurt is aan de gasten.Wouter vangt eerst een kleinere vis, daarna een van 70 cm en evenaart later zijn record van 76 cm. Totaal vangt hij 4 snoeken.

Op bovenstaande stek vangen Wouter en ik gelijk een vis. Het schepnet belandt te water en we moeten wat haakpunten van een dreg afknippen om 1 van de vissen weer netjes te onthaken. Hoewel de vis ook hier los lijkt, gaan we er weg. De wind is hard en koud. Bij het Overdie is het wellicht een stuk aangenamer.

Ook Bas is heerlijk aan het hengelen en aan het vangen!

Double Hook Up!

Al met al een top sessie met veel gezelligheid EN veel vis.