In de weer bij Molletjesveer

Het roofvisseizoen nadert zijn einde. De afgelopen weken waren koud en guur. Vissen was nauwelijks mogelijk. Zaterdag 24 maart begint de lente van zich te laten horen. Marcel en ik stappen ter hoogte van Molletjesveer aan boord en bevissen een stukje van de Nauernasche Vaart, de Tapsloot en de Zaan. Het doel is snoekbaars, maar andere soorten zijn ook welkom.
We trollen langzaam. De Westin plug waarmee ik vis, kan makkelijk naar zo’n 2 meter diepte worden gestuurd. Ik ben de eerste gelukkige die een mooie snoekbaars mag landen. Dat was alweer enige maanden geleden dat ik zo’n vis ving. Leuk!
In een hengelsteun staat een tweede hengel. Deze vangt niet veel tijd later een tweede exemplaar aan een wit plugje van Illex.
Bij de Beatrixbrug verruilen we het kunstaas voor aasvissen. Het diepteverloop varieert hier van 1 tot 6 meter. We kammen het gebied uit, Marcel laat ons genieten van K3 (koffie, koek, krentenbollen) Het levert ons geen vis op.
Op de terugweg haak ik zowaar nog een snoekje. Een mooie afsluitsessie van het seizoen, alhoewel… Zaterdag a.s. blijkt ook nog net in Maart te vallen. Wordt wellicht vervolgd!