GIEBELWEDSTRIJDEN 2019


HSV Limmen gaat naast de reguliere witviscompetitie nog een aantal aparte wedstrijden organiseren. We starten met 2 giebelwedstrijden. We vissen met de dobber, werphengel of vaste hengel (maximum hengellengte op dit water 8 meter).  Alle vis wordt bewaard in een ruim leefnet. Alle overige reglementen van de witviscompetitie zijn van toepassing.

Zaterdag             1-6-19                  vertrek 7:30 vanaf AH Limmen

Zaterdag             29-6-19                 vertrek 7:30 vanaf AH Limmen

We vissen van 8:30 tot 11:00 uur. Na afloop is er prijsuitreiking bij Broodje Betty Industrieweg 18A, te Wormerveer. Inleg € 5,00, dat is incl. een kop koffie of frisdrankje bij Betty. Nummer 1, 3 en 5 krijgen een prijsje.

Hoe werkt het?

Giebel is de wilde vorm van de goudvis. Het is een fanatiek vechtende witvis die tot zo’n 50 cm kan groeien. De formaten op onze stek gaan tot ca 35 cm. Het verschil met een karper is dat de giebel een kleine bek heeft zonder bekdraden. Hij is te vangen met alle aassoorten waarmee je op witvis vist.  Als haakgrootte kies je maat 8 tot 18, afhankelijk van lijndikte en aassoort. Als lijndikte adviseren we 10/00 tot 16/00 nylon. Giebel aast dicht tegen de bodem, de beste resultaten boek ik met een staande haak of net een paar cm op de bodem.

We vissen 2 1/2 uur op dezelfde stek. Het water is 60-90 cm diep. Er is een uitstekende visstand met heel veel blankvoorns en ruisvoorns, wat baars, vetjes, kolblei, karper en giebel.

De telling is als volgt:

Per gevangen giebel                     1 punt

Per 100 gram vis                              1 punt

De centimeters van je grootste giebel

worden daar nog bij opgeteld, elke cm 1 punt.

Enige adviezen:

–              Vis met een dobber met een lange antenne, de Giebel aast voorzichtig en met een lange antenne zie je de opstekers beter

–              Gebruik een donker voer, voer niet te veel maar wel regelmatig. Voeg 5-10% gemalen hennep aan je voer toe.

–              schep je giebels als ze groter dan 20 cm zijn. Ze zijn erg onstuimig en vallen snel van je haak als je gaat tillen

Meer info? Mail marian.peter@zonnet.nl