Peter in de polder, week 2 en 3

En daar zijn we weer. De PC was een beetje overleden, dus er moest het nodige aan soft- en hardware worden gekocht. Maar dan zijn we ook weer helemaal up-to-date en klaar om jullie van leuke verhalen te voorzien.
En daar zijn we weer. De PC was een beetje overleden, dus er moest het nodige aan soft- en hardware worden gekocht. Maar dan zijn we ook weer helemaal up-to-date en klaar om jullie van leuke verhalen te voorzien.

Ik doe dit jaar weer mee aan een visserijkundig onderzoek. En natuurlijk moet er dan wel regelmatig worden gevist. De eerste vissessie van het jaar was op snoek aan het Stet. Een goed uurtje gooien leverde geen enkele aanbeet op. Daarna verkassen naar de zeeltstek. Daar kwam ook niks boven water. Een enkel bellenspoortje gaf aan dat hier op zich nog wel kansen liggen. Een volgende sessie leverde 3 voorns en een baars op. En weer een bellenspoortje, waarbij ook de dobber werd ondergetrokken. De aanslag werd gevolgd door een hele korte weerstand en toen hingen er 3 schubben aan de haak. Zeeltschubben, dat dan weer wel.

Dennis had vakantie en ik een vroegertje op vrijdagmiddag. Er moest even gesnoekt worden. Een redelijk nieuw water kon zich in onze interesse verheugen. Nadat we de hele tocht van west naar oost hadden afgevist, kwamen we aan bij de laatste uithoek. Ik keek naar Dennis en Dennis keek naar mij. Daarom zag ik wel en Dennis niet dat er een werkelijk gigantische snoek mis dook. In de herkansing mocht Dennis een mooie 70-er bijschrijven.

IMG_0068

Het tweede weekend van januari ging ik met Lex op zaterdag even naar de Beemster. Er was regen voorspeld, maar het bleef nog even droog. Het restje voer van de zeeltsessie ging mee, en verse wormen en maden. Al snel verspeelde ik een karpertje, en we vingen beiden veel voorntjes. Toen Lex een worm aan de haak hing en even niet oplette, was hij zomaar in gevecht met een leuke knol. De eerste karper van het seizoen was binnen, en met 42 cm een hele leuke voor Lex. Niet veel later mocht ik er ook 1 bijschrijven, iets kleiner en met een vergroeide rug. Deze vis kon alleen maar rondjes zwemmen.

eerste karpers 2014 en Pannenland 003

Het volgende weekend deed ik weer mee aan een snoekwedstrijd van HSV het Hengelaartje in De Rijp. Vismaat was deze keer Joost Zwertbroek. Het werd een taaie visserij, waarbij we in Obdam de nodige snoeken zagen springen, maar niks konden haken. Op de terugweg nog even wat duikers meegepakt, en hier wist Joost een snoek te strikken en zichzelf op de vanglijst te plaatsen.

Joost pakt een snoek van 66 cm

Joost pakt een snoek van 66 cm

 

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Ron samen met Marcel Acquoy een havensessie heeft gevist in Schagen. De vangsten waren prima, met heel veel vis en 5 en 6 kilo in de netten. Hopelijk heb ik volgende keer wel tijd en mogelijkheden om mee te gaan. Maar aantallen kun je ook nog steeds in het Stet vangen. Daar ben ik zondag weer, en dan met de boot op snoek.