Peter in de polder, november 2020

We zijn inmiddels halverwege november, en het is helaas duidelijk, dat er dit kalenderjaar geen verenigingsactiviteiten meer kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd worden de berichten over de beschikbaarheid van een goed werkend vaccin steeds nadrukkelijker bevestigd, dus wellicht kunnen we voor 2021 weer plannen gaan maken.

Ook dit najaar, tijdens de 2de gedeeltelijke lockdown, wordt er weer veel gevist. Veel jongelui gaan er actief op uit om snoek te vissen. Ik hoor ook mooie vangsten, zelfs bij ons uit de vaart, van snoeken tot tegen de meter. Ik hoop wel dat de jongelui voorzichtig omspringen met hun vangst, maar getuige de onthaakmatjes ter plaatse heb ik daar veel vertrouwen in.

Ik mocht recent ook weer een mooie snoek vasthouden, terwijl mijn maatje voor die dag een week verder zijn nieuwe snoekhengel mocht testen op een mooie 90-er.

Mijn vertrouwen in dood aas is nog steeds huizenhoog, waarbij ik probeer de dressuur te doorbreken met superkleine dobbers, fluocarbon onderlijnen en enkele haken. Tevens hang ik op de haakpunt een dikke dendrobena worm, zodat de vis wat leven uitstraalt. Ook kleine snoek vergrijpt zich inmiddels aan de dode vis, maar gemiddeld zijn het toch wel 70+ snoeken.

Er wordt ook nog steeds goed witvis gevangen, zowel in de bebouwde delen van de poldersloten als in het NH kanaal bij Akersloot En waar witvis zit, zitten ook de rovers.

 

Blijf gezond, ga veel vissen en let goed op jezelf.