Peter in de polder, eind januari 2021

De eerste maand van 2021 zit erop. Elk weekend kunnen vissen, waar ik super blij mee ben. Snoeken, aasvisjes vangen, snoeken, aasvisjes vangen. Een mooi ritme voor een visser.  Aangezien veel ander vertier niet mogelijk is, of er zo veel mensen op af komen, dat ik het even ontloop, is vissen, fietsen en fotograferen zo’n beetje het enige dat ik buitenshuis doe. En een beetje werken op de zaak. De meeste tijd werk ik thuis.

Ik begon het nieuwe jaar met een 0. Geen vis, zelfs geen beet. Verkeerde keus, verkeerde stek en steenkoud. We mooie foto’s kunnen maken.

De dag erna kon ik gelukkig wel weer aasvisjes vangen, dus het volgende weekend kon er weer gesnoekt worden. Dat was weer een steenkoud weekend, met een dun noordenwindje, maar ja, thuis vang je ze zeker niet. Het geluk was aan mijn kant, want ik mocht 2 snoeken bijschrijven. De volgende dag was ik vroeg begonnen met werken, en dus ook een uurtje vroeger klaar. Snel nog even met kunstaas gaan gooien op de stek van gisteren, en dat leverde nog 3 snoekjes op in een half uur! Het geluk is ook wel eens op, dus het volgende weekend gaven de snoeken niet thuis. Wel weer een emmertje visjes gescoord, zodat ook enkele andere vismaten er op uit konden. Joep, vismaat voor deze dag, ving dezelfde snoek als die ik vorige week zondag ving, 68 cm, zelfde plek. Dus toen we de week erna weer in alle vroegte, en weer steenkoud, erop uit gingen, wist ik waar ik wezen moest. En jawel dezelfde zondag-snoek op dezelfde plek. Dat was alles voor mij die dag. Het afsluitende weekend wilde Ron Droog ook graag mee, op jacht naar een PR. Ik had 2 voerstekken aangemaakt met stukjes sardien en spiering, en al snel ging er een dobber onder. Die van mij dus. Een mooie dikke snoek van 81 cm was de start van een leuke visdag. Ron was de volgende met een PR van 83 cm, en ik sloot later nog af met een vis van laag in de 60.

De laatste zondag van januari wilde ik in alle vroegte er op uit, alleen bleek het water nogal keihard te zijn. Lekker omgedraaid en plannen uitgesteld tot einde van de middag. Met wat dode voorntjes en een rugzak met klein materiaal toog ik er op uit. In een half bevroren sloot pakte ik een mooie snoek van 71 cm, en kon ook nog uitgebreid een ijsvogeltje fotograferen.

De avondklok tikt nog wel even door. Daar baal ik van, want dat is mijn tij om te ontspannen straks in het vroege voorjaar. Maar goed, anderen lijden al een maand of 10 dus ik moet niet mopperen. Blijf gezond, blijf positief, test negatief en tot aan de waterkant.

Peter