Peter in de polder, week 12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helemaal blij met zeelt nummer 1 van 2014. Maar zondag staat er al weer een andere visserij op het programma. Joost belt voor een forelsessie. Daar kijk ik altijd naar uit, en zeker met Joost, dus graag. Helaas moet ik zondag ook nog wat regelen op mijn werk. Het lukt me uiteindelijk vanuit een wadende positie in het meer dit te delegeren. Zo blijft de zondagochtend deze keer in ieder geval van mij.

We bezoeken eerst de hotspot aan de noordzijde. Er staan 9 man te vissen, daar hebben we eigenlijk niet zo’n zin in. We rijden naar de zuid, en ondernemen een lange wandeling naar de stek aldaar. Er is wel wat beweging te zien in het water, en er springt zelfs een mooie forel vlak langs mijn dobber, maar we vangen niks. Als hond nummer zoveel op onze stek plonst ( wat is dat toch dat ballen en stokken altijd bij hengelaars in het water moeten worden gegooid) gaan we toch terug naar de noordkant terug. We vinden een plekje op een dammetje. Joost vist met een vliegenhengel, ik heb een teletrout hengel met een pelletwaggler eraan. Als aas gebruik ik steevast wasmotlarven. Dat is vandaag ook weer de goede keus, want al na een paar minuten haak ik een mooie vis. Ik weet uiteindelijk 3 bruine forellen en 1 regenboog te pakken. De topvis is 47 1/2 cm.

Geestmerambacht 005 - kopie

Het zijn de enige vissen die er gedurende onze aanwezigheid op de kant komen ( en weer gaan zwemmen). Als we vertrekken staan en zitten er inmiddels zo’n 30 mensen te vissen.

forellen zaterdag avond 010 - kopie

Zaterdag een week verder heb ik een gaatje gepland om met Lex te gaan vissen. Lex wil street fishing fasioned op pad, met hoodie, zonnebril en spaghettihengel. We kiezen bewust voor de vooravond, omdat dan de andere vissers gaan eten. We komen om half 6 aan, en er staan toch nog 7 man te vissen. We nemen positie op het dijkje en werpen in. Binnen 2 minuten sta ik met een kromme hengel, 7 vissers kijken vol ongeloof toe. 5 minuten verder hangt nummer 2 er al aan, die ontkomt. Nog weer 5 minuten verder is de 2e vis op de kant. Na een kwartier bijt er weer 1. Deze keer geef ik de hengel aan Lex, die de grootste vis van de dag weet te vangen. Goedmakertje voor de zeelt die ik vorige week aan zijn hengel ving.

forellen zaterdag avond 003 - kopie

 

“Goedmakertje”

Lex heeft 1 wens: een beekforel. We besluiten even later te verkassen naar de ponton. Ik raak aan de praat met een groepje vissers uit Den Helder, Lex loopt alvast door en werpt in. Als ik aankom, staat hij met een kromme hengel. De vis blijft diep, en zijn droomvis hangt er op zeker aan. En ja hoor, Lex vangt zijn eerste beekforel. Liefst 38 cm schoon aan zijn haak. Ik vang er kort daarna ook nog een, en sluit een half uur later af met een mooie regenboog. We hebben prima gevangen, 6 vissen gevangen, 3 verspeeld en 4 loslaters, niet slecht voor 2 uur vissen. We vieren het nieuwe record van Lex met een milkshake bij de Big M.

forellen zaterdag avond 008 - kopie

“He’s got the looks, he’s got the fish”