Peter in de polder, week 13

rondje Overdie 006

9 futen zwommen bij elkaar op het Overdie, zoiets heb ik nog nooit gezien. Ze pasten niet samen op de foto…

Na de forellen en de eerste zeelt van vorige week had ik voor die 2 doelen vistijd ingeruimd. Daarnaast was er de Visma, waar ik toch graag weer eens naar toe wilde. Vrijdag ging een heel gezelschap van de club, maar ik kon alleen zaterdag. Ik besloot mijn kleine vismaatje uit mijn columns mee te nemen. Voor Lex zijn allereerste bezoek aan een hengelbeurs. Hij vond het geweldig!

Visma en zeelt 2+3 001

Ik had via Marktplaats de nodige hengels, kunstaas, dobbers en een molen verkocht en wilde van dat geld een mooie nieuwe molen voor mijn streetfish hengel en mijn 2e zeelthengel kopen. Verder had ik nog wat dobbers nodig voor een voorgenomen trip naar Duitsland en wat kleine plugjes van Rapala. Een vistas met handige boxjes was ook een wens. Heel slim had ik dit keer een winkellijstje gemaakt. Zo koop je toch wat gerichter en minder impulsief.

Eerste traditie: Rapala plugjes kopen bij Hamelink. Lex deed hier ook goede zaken en Hamelink zelf denk ik de beste, want we gingen met 6 Rapala’s de deur uit. Ook voor de jeugdvisclub scoorde ik weer mooie prijzen. De rest ga ik bij Handy Fish halen, die heeft ons vorig jaar ook zo geweldig gesponsord.

Visma en zeelt 2+3 007

Bert stond ook op de Visma, in een klassieke vliegvissers-outfit

Uiteindelijk kon ik voor de meeste zaken slagen, vooral de nieuwe molen kon mij erg bekoren. Het werd een Shimano Aernos 1000 FA, prachtig vormgegeven en stoer van kleur. Uiteraard functioneel goed, maar dat gaat voor heel veel molens op. Onderweg konden we een koppeltje zwarte ibissen toevoegen aan onze vogelsoortenlijst. Leuk hoor, al die gezamenlijke hobby’s! We zagen ook diverse ooievaars, ook weer eentje bij de brug over de A 9 in Heiloo.

Na de warme maaltijd was er nog tijd over voor een sessie forelvissen in het Geestmerambacht. Toen we er aan kwamen, waren er al 10 vissers aan de gang. We konden terecht op ons favoriete dijkje, maar het was best taai. Overal zagen we de forellen azen, op iets dat we niet zagen en niet aan onze haken hadden. Het duurde tot diep in de schemer voor ik een aanbeet kon verzilveren. De zojuist aangeschafte molen deed het prima tijdens de dril.

Visma en zeelt 2+3 024

Duo zeelten aan wasmotten gevangen

De volgende ochtend werd ik eerder wakker dan verwacht en sloop er met mijn nieuwe molen op uit voor een potje zeeltvissen. Het waterpeil in de polder is weer op zomerpeil en dan worden de zeelten en karpers meestal snel wakker. Ik zag al paaiende snoeken langs het fietspad en even later had ik de eerste borrels op mijn stek. Na 3/4 uur zonder beet deed ik een wasmot aan de haak. Al snel was er interesse en ving ik een mooie vis. na een kwartier nog nummer 2. Dat was het voor zondag. Er zijn slechtere manieren om een visdag te beëindigen!

Visma en zeelt 2+3 012

Zeeltteller 2014: 3