JeugdVISpas

Lidmaatschap en vergunning.

Om te vissen heb je een visvergunning nodig. Voor de wateren in Limmen en ver daar om heen geeft HSV Limmen vergunningen met VISpas uit. Voor de jeugd tot 14 jaar is dat de JeugdVISpas, die bij ons € 12,50 kost voor een kalenderjaar. In de leeftijd van tot 18 jaar betaal je € 20,00.

Waarom een visvergunning?

Om te vissen heb je in Nederland een visvergunning nodig. Dit is vastgelegd in onze wet. Deze visvergunning wordt uitgegeven door de visrechthebbende van het water waar je wilt vissen. Meestal is dat een visvereniging, soms een gemeente of particuliere verhuurder.

Alle wateren in Limmen zijn ondergebracht bij HSV Limmen ( waar Samen Beet bij hoort), die hiervoor een vergunning uitgeeft. Deze vergunning zit gekoppeld aan de VISpas / JeugdVISpas, een landelijk document waarmee alle aangesloten verenigingen van Sportvisserij Nederland de mogelijkheid bieden in ( een deel van ) hun wateren te mogen vissen.

Met de vergunning van HSV Limmen kun je daarom vissen in alle wateren in en rond Limmen, Castricum, Heiloo, Akersloot ( behalve het Alkmaardermeer en de Karpervijver in Bakkum), maar ook bijvoorbeeld in de buurt van Ede, de Flevopolders, Friesland, Groningen enz. Kijk maar in het boekje wat bij de vergunning wordt meegeleverd. Altijd handig als je op vakantie gaat in eigen land of op bezoek bij familie.

Dit boekje moet je overigens ALTIJD bij je hebben, net als de VISpas. (Vanaf 2015 volstaat ook de visplanner-app op je smartphone) Samen vormen zij het schriftelijk bewijs van lidmaatschap en toestemming om te mogen vissen. Lees vooraf goed de voorwaarden van je vergunning voor het water of gebied waar je wilt gaan vissen.

Wat mag je met de vergunning?

De JeugdVISpas geeft je toestemming om met 2 hengels te vissen. Er zijn gesloten tijden voor bepaalde vissoorten en bepaalde aassoorten. Ook hebben sommigen verenigingen aparte voorwaarden en beperkingen voor gastvissers.

Heb je altijd een vergunning nodig?

Er zijn uitzonderingen om zonder vergunning te mogen vissen.

Ben je nog geen 14 en ga je met een houder van een VISpas vissen, dan mag je met 1 hengel met aangewezen aassoorten ( worm, made, deegwaren, zaden e.d ) zonder vergunning mee gaan vissen.
Op open zee heb je ook geen vispas of vergunning nodig.
Aanvragen / meer info

Via onze online VISpas module kunt u de (jeugd)VISpas aanvragen. (Vanaf maart 2015)
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Rob Jak (ledenadministratie)