Actueel jeugd

Actueel nieuws jeugdvisclub Samen Beet

 • Vrijdag 11 mei avontuurlijk vissen op steur, meerval en karper bij Toms Creek in Lelystad 2 mei 2018

  Vrijdag 11-5-18 gaat een groep jeugd uit Limmen en Castricum steurvissen. Voor jeugdleden van HSV Limmen is er nog een plaatsje vrij. Voor jeugd € 10 p.p.

  Tevens kunnen er nog enkele volwassen leden mee, mits er 1 voor eigen vervoer zorgt. Deelname tegen kostprijs.

  We vissen van 13 tot 17 uur. Vertrek uit Limmen rond 11 uur, vertrek vanaf parkeerterrein de Salamander in Castricum om 11:15 uur.

  Aanmelden bij Peter van der Heijdt, 06-27872854 of op de mail: marian.peter@zonnet.nl

  Lees verder →
 • Geen jeugdactiviteiten bij HSV Limmen in 2018 ! 16 februari 2018

  De jeugdcommissie van Samen Beet heeft besloten haar werkzaamheden te stoppen. Voor 2018 staan er daarom geen activiteiten gepland.

  Via de groepsapp met de jeugd van Castricum kan er deel worden genomen aan street fishing en sommige andere activiteiten.

  De jeugdleden vanaf 11 jaar krijgen de gelegenheid om met de senioren mee te gaan naar de visvijver in Lelystad, alwaar tegen een gereduceerde prijs kan worden gevist. Ze zullen via de mail van hun ouders op de hoogte worden gehouden over de data en vertrektijden. Ook zal er info op de website worden geplaatst over deze activiteiten.

  Lidmaatschap van de vereniging is voor vissende jeugd wel noodzakelijk vanwege de vergunningplicht.

  Lees verder →
 • Wedstrijd baarspeuteren bij Hengelsportvereniging Limmen en HSV Castricum voor jeugd en cursisten op zondag 14 januari 2018 9 januari 2018

  Enkele weken geleden hebben we voor jeugd en volwassenen een cursus baarspeuteren en aansluitend een wedstrijd gehouden. Deze was met 15 deelnemers prima bezocht. Hoog tijd om de tweede wedstrijd te organiseren dus.

  Zondag 14 januari is dan die tweede wedstrijd. Vismeester Rien heeft een paar mooie stekken uitgezocht waar we heen kunnen. Met de uitrusting zoals die is gebruikt tijdens de cursus, kun je hier prima vis vangen. Op de foto hieronder zie je Rien’s vangst van vorige week.

  Wie mogen meedoen?

  De cursisten van afgelopen december, oud-cursisten en jeugdleden van Limmen en Castricum. En de chauffeurs! Wees er op tijd bij, we hebben een beperkt aantal stekken beschikbaar.

  Het is gratis. Zorg zelf voor materialen: hengels, tuigjes, visspullen, Vispas, emmertje, warme en droge kleding en laarzen. Als aas zijn alleen maden en wormen toegestaan. Je vist van je steknummer tot het volgende nummer.

  Speciale baarstuigjes zijn te koop voor de wedstrijd, tegen kosten € 2,75 /stuk.

  Er zijn enkele hengels beschikbaar, geef bij aanmelding door dat je een hengel wilt lenen.

  We verzamelen om 9 uur bij het parkeerterrein van het clubgebouw van de Salamander, alwaar we per auto vertrekken. Als je vader of moeder wil rijden, heel graag. Voor de ouders en chauffeurs hebben we ook een kleine competitie opgezet!

  Op de visstek aangekomen gaan we loten en vervolgens 4 * 20 minuten baarzen. Per ronde tellen we de vissen, baars 10 punten, andere vis 1 punt. Na afloop hebben we een prijsuitreiking in 2 groepen, jeugd en volwassenen. Rond 12 uur gaan we weer naar huis.

  Aanmelden bij Peter van der Heijdt kan via mail :

  marian.peter@zonnet.nl,

  per whatsapp naar 06-27872854 of je kunt bellen, tussen 19 en 21 uur, gewoon de voice mail inspreken. Meld ook als je kunt rijden.

  De wedstrijdleiding bestaat uit Rien en mij.

  Groet, Peter van der Heijdt

  Lees verder →
 • Uitslagen jeugdwedstrijden 2017 30 augustus 2017

  Baarswedstrijden voor de jeugd.

  Vismeester Rien gaat ons weer naar een paar mooie baarsstekjes brengen waar we met licht materiaal heel veel baars hopen te vangen. Omdat het voor velen al weer een tijdje geleden is, zullen we de eerste wedstrijd een korte cursus geven.

  Voor de cursus worden kosten a € 3,50 gerekend, hiervoor krijg je de cursus en diverse materialen en aas. De cursus van 10-12-17 is inmiddels volgeboekt.

  Na de cursus gaan we een wedstrijd vissen. Als je de smaak te pakken hebt, ben je ook op de 2de wedstrijd weer van harte welkom. 

  Op 10 december en 14 januari worden 2 baarswedstrijden georganiseerd, speciaal voor de jeugd van Castricum en Limmen, en voor de senior-cursisten van 10 december.

  Wanneer:           zondag 10 december 2017          –              aanmelden tot 8 december      

  Hoe laat:             10:00 uur                            ( 4 keer 20 minuten)

  Waar:                   verzamelen Hogeweg 38 te Limmen ( aansluitend aan cursus, vertrek aldaar)

  Viswater:            nog niet bekend, graag enkele chauffeurs voor verplaatsen naar viswater

  Regels: jazeker, bij baars vissen gelden regels. Ze zijn niet heel bijzonder, maar zorg dat je ze kent!

  –              We vissen 4 rondes van 20 minuten. Na elke ronde gaan we naar een volgend stekje. Je vist                 vanaf het paaltje met je eigen nummer tot aan het volgend paaltje met een hoger nummer.

  –              baars 10 punten, alle andere vis 1 punt. Maatbaars ( 22 cm+) 20 punten

  –              de vis wordt tijdens de wedstrijd bewaard in een emmer, de controleurs tellen deze                                 tussendoor.

  –              je mag met 1 hengel voorzien van 1 haak, vissen. Je mag meerdere hengels gereed hebben

  –              voeren niet toegestaan. Aassoorten: alleen wormen en maden.

  –              als de toeter gaat start je met vissen. Bij de volgende toeter haal je direct je hengel op

  –              dode of ernstig beschadigde vis telt niet mee, wees voorzichtig met je vangst en laat de vis                   niet slikken!

  Er zijn beperkt hengels, aas en emmers beschikbaar, neem vooral je eigen spullen mee!

  Ook de tweede wedstrijd is al gepland:

  Wanneer:           zondag 14 januari 2018                 –              aanmelden tot 11 januari

  Hoe laat:             9:30 uur                               ( 5 keer 20 minuten met verplaatsing)

  Waar:                   verzamelen haventje van het Stet te Limmen

  Viswater:            nog niet bekend, graag enkele chauffeurs voor verplaatsen naar viswater

  Aanmelden per wedstrijd bij Peter van der Heijdt, tel. of whatsapp 06-27872854 ( 19-21 uur) of per mail:   marian.peter@zonnet.nl

  Het heeft even geduurd, maar hier zijn dan de uitslagen van de jeugdwedstrijden van dit jaar.

  De eerste wedstrijd werd gevist op 17 juni.

  Helaas waren er maar 3 deelnemers. We gingen vissen aan de Koningsdam, bij de kano’s.

  Er werden 20 vissen gevangen.

  Nummer 1: Bas Bolten          12 stuks

  Nummer 2: Mike Meerman     5 stuks

  nummer 3: Koen Briefjes        3 stuks

  Bas ging naast een mooie prijs ook met een beker naar huis.

  De 2de wedstrijd werd gehouden op 8 juli. Deze keer waren er 6 kinderen. Ook deze keer ving iedereen vis.

  Eerste werd debutant Daan Bult met 10 vissen.

  2: Stef Beemsterboer    5 vissen

  3: Mike Meerman          4 vissen

  4: Britt Molenaar           beiden

  Bas Bolten                2 vissen

  5: Koen Briefjes              1 vis

  Daan ging met de beker naar huis!

  Binnenkort meer over het vervolg van ons programma.

  Lees verder →
 • Alles zat mee.      (  Een kort verslag van de jeugd baarswedstrijd zondag 15 januari. ) 16 januari 2017

  Zondag 15 januari organiseerden Rien Faasse, Dick Derriks en ik een baarswedstrijdje voor de jeugd. Peter van Renen ging mee voor de foto’s en Rien heeft een leuk verslag geschreven.      Zes jonge baarsvissertje en wat coachende ouders stonden te trappelen van ongeduld.

  Het was zondagmorgen aan het Stet haventje en het zou een jeugdwedstrijd  volgens de echte reglementen gaan worden. Baarsje 10 en witje 1 punt. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was het mooi droog helder weer met een temperatuur rond het vriespunt. Bij de bootjes en kano’s lag hier en daar een laagje ijs zo dun als een sigarettenvloeitje dus dat werd voorzichtig weggehaald met een schepnet.

  We konden slechts twee stekken doen want verderop was het ijs echt te dik. Er werd wel niet veel maar voor mij toch boven verwachting gevangen want gisteren, de zaterdagmiddag ervoor, kon ik ze er helemaal niet te pakken krijgen. Gemiddeld drie baarsjes per stek waarvan er een flinke van over de 20 cm door Koen Briefjes op de kant werd gebracht. Knap hoor.

  We gingen verkassen naar de Fielkersloot in de hoop dat het gemaal er niet zou pompen en er baars aanwezig zou zijn met een gezonde trek. Tijdens het ritje er naar toe kregen we een hagelbui op het autodak maar toen we uitstapten aan het water scheen de zon weer en….de hemel zij gedankt en geprezen:  het gemaaltje stopte per direkt met malen.

  Nu maar hopen en bidden dat de baars het zou “ doen “ en ook dit gebed werd verhoord. We deden er weer twee stekken waarbij er gemiddeld toch een twintig per stek boven water kwamen en in de bewaaremmertjes verdwenen.

  We gingen over tot de prijsuitreiking maar eigenlijk wilde men liever nog een stek doen. Ja, baarzen is hartstikke leuk als je zo lekker vangt.

  Eerste werd Tim Lind met 454 punten waardoor hij de felbegeerde beker in ontvangst mocht nemen en ik voelde me enorm vereerd dat ik die hem mocht overhandigen.

  Interessant was het nek aan nek resultaat van de nummers twee en drie want tweede werd Koen met 434 punten ( 42 baars en 14 divers ) en derde werd Ziggy met 433 punten ( 43 baars en 3 divers ).

  Rond twaalf uur waren we thuis om de koude handen en voeten weer op temperatuur te laten komen.

  Misschien doen we volgend baarsseizoen wel weer een paar jeugdwedstrijdjes en maken we er gelijk een echte competitie van.

  Samen met HVC Castricum moeten we toch minstens tien pupillen aan de waterkant kunnen  krijgen en… er zijn ook altijd ouders die mee willen doen, wat door de kids en wedstrijdleiding zeer gewaardeerd wordt.

  RIEN FAASSE

  ( Ik was er ook bij en wist een minivisje te vangen)

  Stet Koningsdam-haven Stet- haven Fielker vanaf gemaal Fielker tot zijstraat
  ronde 1 ronde 2 ronde 3 ronde 4 punten plaats
  naam baars diversen baars diversen baars diversen baars diversen totaal baars totaal diversen
  Tim 2 2 6 1 18 11 18 0 44 14 454 1
  Koen 3 0 5 4 20 10 14 0 42 14 434 2
  Ziggy 3 0 6 2 20 1 14 0 43 3 433 3
  Dinant 3 2 2 1 26 0 9 0 40 3 403 4
  Bas 0 1 1 4 19 4 7 0 27 9 279 5
  Mike 3 0 4 3 8 9 11 0 26 12 272 6
  0 0 0
  Dennis 4 0 4 3 30 3 16 0 54 6 546 1
  276 61
  Lees verder →
 • Jeugdbaarswedstrijd zeer geslaagd 27 december 2015

  jeugdbaarswedstrijd 009 - kopie

  Stek 1: Stet/Koningsdam          jeugdbaarswedstrijd 041 - kopie

  Stek 2: Stet/ haventje     jeugdbaarswedstrijd 046 - kopie

  Stek 3: Dogsloot

  jeugdbaarswedstrijd 059 - kopie

  Stek 4: Uitwatering de Kat

  jeugdbaarswedstrijd 043 - kopie

  Zondag 20 december organiseerde onze vismeester Rien Faasse samen met jeugdvisclub Samen Beet en de jeugdafdeling van HSV Castricum een baarswedstrijd voor de jeugd. Keurig verdeeld over beide clubs deden 8 kinderen mee. Ook 2 vaders bonden de onderlinge strijd aan.

  jeugdbaarswedstrijd 005 - kopie

  Vismeester Rien leegde voor de wedstrijd aan de deelnemers en de begeleiders uit wat de regels zijn en geeft meteen een berg tips. Bart Lieferink en Piet Pepping zijn de hulp-vismeesters en gaan Luuk en Nick helpen, die nog nooit hebben gebaarsd.

  jeugdbaarswedstrijd 007 - kopie

  Er werden 2 stekken in Limmen en 2 stekken in Uitgeest uitgezet. Stek 1 was aan de Koningsdam in het Stet, tussen de kanosteigers. Tim werd hier stek-beste met 9 baarsjes. Zijn vader, Dennis, was met 6 stuks op dit parcours de beste vader. Totaal 29 baars en 6 divers.

  jeugdbaarswedstrijd 034 - kopie

  jeugdbaarswedstrijd 028 - kopie

  Stek 2 was op de haven van het Stet, tussen de boten. Hier was Koen de beste, met 6 baarzen en 13 diversen. Dennis was weer de beste papa, maar Marco wist hier in ieder geval wel vis te vangen. Zeker niet onvermeld mag blijven dat debuterend visser Luuk een megabaars van 22 cm ving. Luuk had de hele wedstrijd hulp van Bart Lieferink, maar het vangen deed hij toch echt zelf.

  Totaal hier: 27 baars en 80 divers!

  jeugdbaarswedstrijd 016 - kopiejeugdbaarswedstrijd 035 - kopie

  jeugdbaarswedstrijd 039 - kopie

  22 cm, een echte maatbaars.

  Stek 3 was bij molen de Dog in de Dogsloot. Er werd erg goed gevangen, maar helaas ging na een kwartier het gemaal aan en was het gedaan met de vis. Thyrza ving hier de meeste vis, 16 stuks. Buurmannen Tim  en Nick hadden er resp. 11 en 12, en ook Melissa ving hier goed, 11 stuks.

  jeugdbaarswedstrijd 051 - kopie

  Hier deden beide vaders ook goed mee, Marco ving er 11 en Dennis 15.

  Totaal waren er 97 baarsjes gevangen en geen bijvangst.

  Er kon nog 1 stek gevist worden, en deze werd gehouden in de uitwatering van molen de Kat, waar het niet stroomde. Vismeester Rien had hier geen hoge verwachtingen van, maar het pakte goed uit. De eerste 2 stekjes, bij de duiker, waren veruit beter dan de rest van het parcours, wat betekende dat de kopstekken om de winst gingen strijden: Thyrza en Tim. Het was Tim die met 18 baarsjes het topresultaat scoorde.

  jeugdbaarswedstrijd 056 - kopie

  Koen wist op deze stek met zeer zorgvuldig uitkammen van zijn stukje water, 9 baarsjes te vangen, en hij miste er ook nog een boel.

  jeugdbaarswedstrijd 017 - kopie

  Vader Dennis lootte achteraan en wist hier ook nog een respectabel dozijn te vangen.

  Evengoed werden hier 84 baarsjes en 6 diversen gescoord.

  jeugdbaarswedstrijd 062 - kopie

  Prijsjes: Nipro-hengels, verentuigjes, loodjes, snoer en een peilbuis.

  jeugdbaarswedstrijd 060 - kopie

  Het totaal van de dag was: 237 baarzen en 92 diversen.

  De winnaar:

  1. Tim uit Castricum met 40 baars en 6 divers=406 punten

  jeugdbaarswedstrijd 010 - kopie

  2. Thyrza uit Limmen met 34 baars en 12 divers= 352 puntenjeugdbaarswedstrijd 012 - kopie

  3. Nick uit Castricum met 26 baars en 12 divers = 272 punten

  4. Koen uit Limmen met 21 baars en 13 divers = 223 punten

  5. Melissa uit Castricum met 19 baars en 13 divers=203 punten

  6. Anna uit Limmen met 15 baars en 7 divers = 157 punten

  7. Luuk uit Castricum met 15 baars en 3 divers = 153 punten

  8. Thycho uit Limmen met 12 baars en 12 divers= 132 punten

  jeugdbaarswedstrijd 042 - kopie

  Bij de vaders was het Dennis uit Castricum met 38 baars en 6 divers, die won van Marco uit Limmen met 17 baars en 8 divers.

  jeugdbaarswedstrijd 032 - kopie

  Vanaf deze plek een dankwoord aan Rien, die het geheel prima had voorbereid en deskundig begeleidde. Bart en Piet Pepping voor de vishulp, Piet van der Heijdt voor het tellen en schrijven van de vangsten. En de ouders voor vervoer, goede sfeer en gezelligheid.

  Lees verder →
 • Uitslag selectie witvis vaste stok junioren 19 juni 2015

  Op zaterdag 6 juni 2015 organiseerde Sportvisserij Mid West Nederland regio west in samenwerking met de Jeugdcommissie de selectiewedstrijd witvis vaste stok voor junioren categorie A-B-C.

  Binnenn categorie A deden onze dorpsgenootjes Simon en Mandy Schouws mee.

  Aan het Amstel-Drecht kanaal werd 3 uur gestreden voor slechts weinig visjes.
  Het was een erg moeilijke visserij. Simon verdiende een uitstekende 3e plek.

  selectie-jeugd-2015

  Het NK zal op zaterdag 5 september worden gevist aan de Urkervaart.

  Lees verder →
 • Vissen voor Serious Request 2014 26 november 2014

  Zondag 14 december wordt voor de 2de keer de 3FM Serious Request viswedstrijd gevist. Deze koppelwedstrijd is voor iedereen toegankelijk. Je kunt met een zelf uit te kiezen vismaat meedoen. Het gaat erom zoveel mogelijk vissen te vangen met zijn 2-en. Er zijn 3 hoofdprijzen: 2 jeugdvissers, 1 jeugd-1 volwassene ( 18+) en 2 volwassenen. Waar het echt om gaat: geld inzamelen voor het goede doel van 3FM Serious request: vrouwen helpen en beschermen in oorlogs- en rampgebieden.

  Dus als jeugdlid probeer je zoveel mogelijk geld voor je vissen te verzamelen. Naast de hoofdprijzen zijn er ook andere prijzen. Na afloop krijgt iedereen een kopje snert en een kop koffie of limonade. Hou je niet van snert dan hebben we een broodje worst voor je.

  Zie ook  http://hsvlimmen.mijnhengelsportvereniging.nl/actueel/nieuws.html

  Lees verder →