Rooster witvis 2019

 • Witviscompetitie 2019

   Wedstrijdleiding: Ron Droog, Gerrit Tuijn.

  Er zijn 8 witviswedstrijden voor de competitie. Er wordt gevist op gewicht of combi-telling: 25 gram per vis + gevangen gewicht.

  Minimale leeftijd: 12 jaar. Inleg € 4,00 per wedstrijd.

  Voor alle competitiewedstrijden geldt: verzamelen bij Albert Heijn Limmen op het aangegeven tijdstip. Niet op tijd = geen deelname! Opgeven is niet meer nodig!

  Per wedstrijd is er prijs voor de nummers 1, 3, 5 en een-na-laatste met vis. Maximaal 1 prijs per persoon.

  Voor de eindrangschikking tellen de beste 5 resultaten van de competitie. Bij gelijke punten telt het aantal overwinningen. Als dit geen doorslag geeft telt de 6de wedstrijd. Indien dit geen uitslag biedt dan wordt er geloot.

  Wedstrijdschema:

  Datum            verzameltijd   viswater                                 duur    telling

  1. 17 maart       07.00uur   Spijkerboor voor pontje         3uur    gewicht
  2. 7 april           07.00uur    Kanaal Kolhorn                       3uur    combi
  3. 5 mei             07.00uur   Ringvaart Heerhugowaard     3uur    combi
  4. 26 mei           07.00uur   Uitgeestermeer                     3uur    gewicht
  5. 14 juli            07.00uur   NH kanaal Akersloot               3uur    gewicht
  6. 4 augustus    07.00uur   Ringvaart Berkmeer               3uur    combi
  7. 25 augustus  07.00uur   Nauernasevaart                     3uur    combi
  8. 22 september 07.00uur Kanaal Kogerpolderbrug        3uur    gewicht

  Bootjeswedstrijden

  Wedstrijdleiding:
  Ron Droog 0641281779 en Peter van der Heijdt 0627872854

  De botenwedstrijden worden gehouden op het Overdie en Kerkemeer. Inleggeld is € 3,00 per persoon. Bij een avond wedstrijd 19:00 uur stekloting op het landje. Na afloop vindt de weging + prijsuitreiking ook plaats op het landje. De telling is ludiek! Bij een middagwedstrijd 13.00 uur stekloting op het landje. Bij voorkeur 1 koppel in een bootje, vist u liever alleen, dan kan dat ook! Gedurende het seizoen kan gewisseld worden van bootmaat. Avondwedstrijden tot ± 22:00 uur, middagwedstrijden tot 16:30 uur. Heeft u geen boot maar wilt u wel een keer deelnemen, bel dan de organisatie, die hebben soms bootplekken vrij. Minimale leeftijd: 12 jaar.

  1. Zaterdagmiddag      6 april          13.00uur tot ± 16.30uur Kerkemeer
  2. Zaterdagmiddag      25 mei         13.00uur tot ± 16.30uur Overdie
  3. Vrijdagavond           14 juni          19.00uur tot ± 22.00uur Overdie
  4. Vrijdagavond           5 juli             19.00uur tot ± 22.00uur Overdie
  5. Zaterdagmiddag 24 augustus 13.00uur tot ± 16.30uur Overdie +BBQ

  Wedstrijdreglement witviswedstrijden:

  • Alleen levende vis (alle soorten behalve aal / paling en snoek) telt.
   Ondermaatse vis dient direct terug te worden gezet.
   Voor Snoekbaars, Baars en Winde geldt een gesloten tijd van 1 april tot de laatste zaterdag in mei!
  • De vangst wordt bewaard in een ruim en deugdelijk leefnet en wordt na de wedstrijd aangeboden op het moment dat de tel-/weegploeg op de stek komt.Bij de bootjeswedstrijd wordt de vis op het eiland gewogen en geteld.
  • Er wordt gevist met 1 hengel voorzien van 1 enkele haak. Meerdere opgetuigde hengels mogen achter de hand worden gehouden. HSV Limmen verschaft haar leden tijdens de wedstrijden hiertoe schriftelijk vergunning.
  • Aassoorten vrij onder voorbehoud van: muggenlarven, aasvis en kunstaas niet toegestaan. Kunstmatig gekleurd aas en voer niet toegestaan. Pallets en boilies wel toegestaan!
  • Tijdens wedstrijden georganiseerd door H.S.V. Limmen is het NIET toegestaan om elektronische middelen toe te passen ten bate van de visvangst!
  • Bij het eerste signaal mag worden gevoerd en gevist. Bij het tweede, tevens eindsignaal, dient de hengel onmiddellijk te worden opgehaald. Vis die op dat moment wordt aangeslagen telt mee.
  • Zwaar voeren alleen in de eerste 5 minuten. Daarna mag nog slechts licht worden bijgevoerd, d.w.z., wat men in 1 hand kan samenknijpen.
  • De wedstrijdleiding is gemachtigd de wedstrijd vanwege weersomstandigheden of andere oorzaak te staken, te onderbreken of af te gelasten. Indien de wedstrijd langer dan een uur heeft geduurd telt de uitslag, anders vervalt de wedstrijd.
  • Deelnemers vissen zo recht mogelijk voor hun steknummer. Er mag maximaal 3 meter naar links of rechts worden uitgeweken. De stekken zullen waar het water en de ruimte het toelaat ruimer uitgezet worden indien mogelijk 25 mtr.
  • De wedstrijdleiding bepaalt de geldigheid van de uitslag. Indien er twijfels zijn over het hanteren van de reglementen beslist de wedstrijdleiding
  • Wij verzoeken de deelnemers de gedragscodes voor gebruik van leefnetten te hanteren (zie website www.hsvlimmen.nl,)

  Voor alle wedstrijden georganiseerd door de HSV Limmen geldt: de wedstrijdcommissie bepaalt in voorkomende gevallen over het naleven van het reglement, geldigheid van de uitslag en geschillen. De wedstrijdcommissie is gerechtigd wedstrijden te staken of af te gelasten vanwege gevaarlijke weersomstandigheden of anderszins.

  Lees verder →
 • GIEBELWEDSTRIJDEN 2019


  HSV Limmen gaat naast de reguliere witviscompetitie nog een aantal aparte wedstrijden organiseren. We starten met 2 giebelwedstrijden. We vissen met de dobber, werphengel of vaste hengel (maximum hengellengte op dit water 8 meter).  Alle vis wordt bewaard in een ruim leefnet. Alle overige reglementen van de witviscompetitie zijn van toepassing.

  Zaterdag             1-6-19                  vertrek 7:30 vanaf AH Limmen

  Zaterdag             29-6-19                 vertrek 7:30 vanaf AH Limmen

  We vissen van 8:30 tot 11:00 uur. Na afloop is er prijsuitreiking bij Broodje Betty Industrieweg 18A, te Wormerveer. Inleg € 5,00, dat is incl. een kop koffie of frisdrankje bij Betty. Nummer 1, 3 en 5 krijgen een prijsje.

  Hoe werkt het?

  Giebel is de wilde vorm van de goudvis. Het is een fanatiek vechtende witvis die tot zo’n 50 cm kan groeien. De formaten op onze stek gaan tot ca 35 cm. Het verschil met een karper is dat de giebel een kleine bek heeft zonder bekdraden. Hij is te vangen met alle aassoorten waarmee je op witvis vist.  Als haakgrootte kies je maat 8 tot 18, afhankelijk van lijndikte en aassoort. Als lijndikte adviseren we 10/00 tot 16/00 nylon. Giebel aast dicht tegen de bodem, de beste resultaten boek ik met een staande haak of net een paar cm op de bodem.

  We vissen 2 1/2 uur op dezelfde stek. Het water is 60-90 cm diep. Er is een uitstekende visstand met heel veel blankvoorns en ruisvoorns, wat baars, vetjes, kolblei, karper en giebel.

  De telling is als volgt:

  Per gevangen giebel                     1 punt

  Per 100 gram vis                              1 punt

  De centimeters van je grootste giebel

  worden daar nog bij opgeteld, elke cm 1 punt.

  Enige adviezen:

  –              Vis met een dobber met een lange antenne, de Giebel aast voorzichtig en met een lange antenne zie je de opstekers beter

  –              Gebruik een donker voer, voer niet te veel maar wel regelmatig. Voeg 5-10% gemalen hennep aan je voer toe.

  –              schep je giebels als ze groter dan 20 cm zijn. Ze zijn erg onstuimig en vallen snel van je haak als je gaat tillen

  Meer info? Mail marian.peter@zonnet.nl

  Lees verder →