Giebel 2019 uitslagen

Uitslagen giebelwedstrijden 2019

 • Tweede giebelwedstrijd met goede vangsten

  zaterdag 29 juni werd er met goed weer een 2de giebelwedstrijd gehouden in een water in de Zaanstreek. De opkomst was zeer matig: 4 deelnemers.

  De vissers met de vaste stok hadden deze keer het beste van de vangsten. Rien Faasse lootte goed, zat een tijdje in de schaduw van ene boom te vissen en daar trok alle giebel naartoe. Met 35 giebels en in totaal 3,4 kilo was Rien de dagwinnaar. Gerrit Tuyn begon goed maar viel later terug. Gelukkig ving hij op het einde nog wat zwaardere vis, zodat zijn 17 giebels meer gewicht in de schaal legden. Op de 3de plek eindigde Peter van der Heijdt, met 22 stuks en 1,7 kilo. Bart Lieferink was laatste, deze keer had hij 7 stuks. Bart verspeelde zowel een dikke karper als een kanjer van een giebel, maar ja, dat hoort ook bij vissen.

  Na afloop hebben we nog even leuk na gezeten bij Eethuis Betty onder het genot van een koppie en een tosti.

  Hou de site in de gaten voor meer giebeldagen. Wellicht gaan we nog eens op een avond, niet in wedstrijdverband maar als workshop. Wellicht wordt u ook besmet met het giebel-virus.

  Lees verder →
 • De eerste giebelwedstrijd van HSV Limmen

  Zaterdag 1 juni hebben we de eerste giebelwedstrijd gevist. Er waren 5 deelnemers, allen vissers die hier al eens op gevist hadden.

  We troffen een rimpelloze sloot aan bij aankomst, en een stralend zonnetje. Of dit een goed teken was, moest nog blijken, maar het was in ieder geval lekker weer om te vissen.

  Als snel was het Piet van der Heijdt die de eerste giebel landde, helaas voor hem ook zijn enige. Na verloop van tijd vingen de anderen ook hun giebels, waarbij met name Ron Droog er een hoog tempo in hield.

  De winnende vangst van Ron Droog

  Na 2 1/2 uur was het tijd om te tellen, wegen en meten. De puntentelling was als volgt: per ons vis een punt, per giebel een punt en van de grootste giebel kreeg je de centimeters er ook nog in punten bij. Zo kwam de nadruk in ieder geval op het vangen van de giebels terecht, maar kon je met voldoende bijvangst nog wel een plaatsje stijgen in het klassement.

  De winnaar van de eerste giebelwedstrijd was Ron Droog, met 4600 gram, 34 giebels en zijn grootste vis was 29,5 cm. Goed voor 109,5 punten. Tweede was Peter van der Heijdt, met 2 kilo en 21 giebels, waaronder de grootste van de dag op 33 cm. Derde werd Rien Faasse, ook 21 giebels maar veel kleiner spul, Rien had 1600 gram, en zijn grootste vis was 23,5.

  Bart Lieferink werd vierde met 3 giebels en Piet dus laatste met 1 giebel. In totaal werden er 80 giebels gevangen, 9,5 kilo vis.

  Bart had op de kopstek weinig succes. Wel had hij de een/na/grootste giebel van de dag.

  Na afloop werd bij Betty┬┤s Broodje nog even lekker nagetafeld over de wedstrijd, het bijzondere visje en het mooie weer. Op zaterdag 29 juni doen we dit nog een keer over. Voor deze wedstrijd moet men zich wel vooraf opgeven, er is plaats voor 12 vissers.

  Lees verder →