Rooster witvis 2022

 • Bootwedstrijden schema 2022

  DatumVerzamelenViswater
  1Zaterdag 23 april13.00ukerkemeer
  2Zaterdag 14 mei13.00uoverdie
  3Vrijdag 27 mei19.00uoverdie
  4Vrijdag 3 juni19.00uoverdie
  5Vrijdag 1 juli19.00uoverdie
  6Zondag 21 augustus13.00uoverdie + BBQ
  7Zaterdag 10 september13.00uoverdie + BBQ (reserve)

 • Witvis schema 2022

  Visschema onderling witvisevenement H.S.V. Limmen 2022

   

  Wedstrijdleiding: Ron Droog, Gerrit Tuijn.

  Er zijn 10 witviswedstrijden voor de competitie. Er wordt gevist op gewicht of combi-telling: 25 gram per vis + gevangen gewicht.

  Minimale leeftijd: 12 jaar. Inleg € 4,00 per wedstrijd.

  Voor alle competitiewedstrijden geldt: verzamelen bij Albert Heijn Limmen op het aangegeven tijdstip. Niet op tijd = geen deelname! Opgeven is niet meer nodig!

  Per wedstrijd is er prijs voor de nummers 1, 3, 5 en een-na-laatste met vis. Maximaal 1 prijs per persoon. Er zijn geen waardebonnen meer. De prijswinnaars worden genoteerd en aan het einde van het seizoen volgt een feestelijke avond met rijk gevulde prijzenpot.

  Voor de eindrangschikking tellen de beste 5 resultaten van de competitie. Bij gelijke punten telt het aantal overwinningen. Als dit geen doorslag geeft telt de 6de wedstrijd. Indien dit geen uitslag biedt dan wordt er geloot.

  Wedstrijdschema:

  DatumViswaterVerzamelenType
  16 maartOmval Alkmaar08.00ucombi
  23 aprilWas Markervaart, is geworden Schoorldam07.00ugewicht
  324 aprilUitgeestermeer -> gewijzigd naar Kanaal Omval Kolhorn07.00ucombi
  415 meiRingvaart HHW07.00ucombi
  512 juniKanaal Heiloo- Anema07.00ugewicht
  63 juliKanaal Omval Kolhorn07.00ugewicht
  721 augustusAlkmaar OPEN bij Ranzijn
  811 septemberKanaal Akersloot Boekel07.00ugewicht
  92 oktoberKanaal Omval Kolhorn07.00ucombi
  1030 oktoberKogerpolder07.30ugewicht (reserve)

  Wedstrijdreglement witviswedstrijden:

  • Alleen levende vis (alle soorten behalve aal / paling en snoek) telt.
   Ondermaatse vis dient direct terug te worden gezet.
   Voor Snoekbaars, Baars en Winde geldt een gesloten tijd van 1 april tot de laatste zaterdag in mei!
  • De vangst wordt bewaard in een ruim en deugdelijk leefnet en wordt na de wedstrijd aangeboden op het moment dat de tel-/weegploeg op de stek komt. Bij de bootjeswedstrijd wordt de vis op het eiland gewogen en geteld.
  • Er wordt gevist met 1 hengel voorzien van 1 enkele haak. Meerdere opgetuigde hengels mogen achter de hand worden gehouden. HSV Limmen verschaft haar leden tijdens de wedstrijden hiertoe schriftelijk vergunning.
  • Aassoorten vrij onder voorbehoud van: muggenlarven en aasvis is niet toegestaan. Kunstmatig gekleurd aas en voer niet toegestaan. Pellets en boilies wel toegestaan, kunstmaden zijn ook toegestaan!
  • Tijdens wedstrijden georganiseerd door H.S.V. Limmen is het NIET toegestaan om elektronische middelen toe te passen ten bate van de visvangst!
  • Bij het eerste signaal mag worden gevoerd en gevist. Bij het tweede, tevens eindsignaal, dient de hengel onmiddellijk te worden opgehaald. Vis die op dat moment wordt aangeslagen telt mee.
  • Zwaar voeren alleen in de eerste 5 minuten. Daarna mag nog slechts licht worden bijgevoerd, d.w.z., wat men in 1 hand kan samenknijpen.
  • De wedstrijdleiding is gemachtigd de wedstrijd vanwege weersomstandigheden of andere oorzaak te staken, te onderbreken of af te gelasten. Indien de wedstrijd langer dan een uur heeft geduurd telt de uitslag, anders vervalt de wedstrijd.
  • Deelnemers vissen zo recht mogelijk voor hun steknummer. Er mag maximaal 3 meter naar links of rechts worden uitgeweken. De stekken zullen waar het water en de ruimte het toelaat ruimer uitgezet worden indien mogelijk 25 mtr.
  • De wedstrijdleiding bepaalt de geldigheid van de uitslag. Indien er twijfels zijn over het hanteren van de reglementen beslist de wedstrijdleiding
  • Wij verzoeken de deelnemers de gedragscodes voor gebruik van leefnetten te hanteren.

  Voor alle wedstrijden georganiseerd door de HSV Limmen geldt: de wedstrijdcommissie bepaalt in voorkomende gevallen over het naleven van het reglement, geldigheid van de uitslag en geschillen. De wedstrijdcommissie is gerechtigd wedstrijden te staken of af te gelasten vanwege gevaarlijke weersomstandigheden of anderszins.